mandag den 28. februar 2005

Bekend dine synder i folkekirken

Kan man huske det forgangne Dave Allen Show som kørte på Danmarks eneste tv-kanal tilbage i slutningen af 70'erne og i starten af 80'erne, så er det måske snart muligt at få et flashback i de danske kirker.

Det er Kristeligt Dagblad der skriver at muligheden for syndsforladelse ved en skriftestol er på vej til at blive indført igen. Faktisk kan det allerede lade sig gøre da sognepræst Flemming Baatz i Århus allerede praktiserer det. Det gør Per Ramsdal fra Brorsons Kirke i København og gadepræsten Iben Munksgaard Davis også.
De fleste forbinder skriftemål med en skriftestol i en katolsk kirke, hvor præsten sidder bag et klæde og lytter til store og små synder.

Københavns Domkirke

" Vi havde indrettet et skrifterum, hvor de unge kunne tale med en præst, og de stod simpelthen i kø for at komme ind," siger Iben Munkgaard Davis. Hun er ikke i tvivl om at tilbuddet om skriftemål er en stor succes og der er mennesker i alle aldre der er interesseret i et personligt skriftemål hos en præst.

Så det ser ikke ud til at vi helt kan få et Dave Allen flashback alligevel, ikke som det ser ud lige nu. Og mon ikke der ville være større interesse for at skrifte hvis man kunne gøre det under anonyme omstændigheder... det kan være det kommer en dag.

Se hele artiklen i Kristeligt Dagblad

Ingen kommentarer: