søndag den 20. februar 2005

Fremtiden er en Hollywoodfilm

Film hvor robotter indgår som en vigtig del af en handling eller et plot er nok noget de fleste har set. Der findes et utal af film hvor robotter enten har et tillidshverv til mennesker eller hvor de frygtes. Fælles for alle film hvor robotter indgår er at det er science fiction; Det foregår altså i fremtiden.

Hvem kan forestille sig at robotter vil kæmpe i krige allerede indenfor 10-15 år? Det kan umiddelbart være svært at forestille sig man kan måske kun forestille sig det som var det en film. Men amerikanerne er tilsyneladende igang med at forberede en hær af robotter der skal kæmpe istedet for mennesker indenfor en overskuelig årrække.
Nogen af USA's kommende modeller
En frygtelig ting at tænke på! Dræbermaskiner der bevæger sig henover landjorden, bevæbnet med makingeværer, granater eller raketter. De vil skyde på alt hvad der bevæger sig hvis de er sat på automatik eller de vil blive fjernbetjent fra et sted i nærheden og det afhænger af manden bag pulten hvor og hvornår der skal angribes.
Når man ser science-fiction film har robotter meget tit menneskelignende træk som gør at man vil holde af dem og måske ligefrem kan lære dem at forstå følelser eller smerte. Men sådan vil de robotter USA har planer om nok ikke blive. Her er der formentlig tale om fjernstyrede bevæbnede maskiner.

Det er artiklen i Politiken "Robotkrigere kan vinde fremtidens krige" der er årsagen til dette lille indlæg.

Ingen kommentarer: