onsdag den 9. februar 2005

Film skal ses på internettet

En af de rigtigt gode ting ved internettet er den tilgang man kan få til film via deres respektive websites. Nogen mere spændende end andre men generelt bliver der gjort meget ud af at informere/reklamere for film på internettet

Man skal selvfølgelig ikke tro at filmselskaberne laver disse websites som en service, man skal nok mere betragte det som et rigtigt stort aktiv i deres reklamekampagner. Måske er det den dyreste satstning eller i hvert fald ofte websitet som er en form for udgangspunkt for hele reklamekampagnen.
Hvis man ikke bruger film-hjemmesiderne normalt er man måske ikke helt klar over hvordan det fungerer, men hvis man læser færdigt her og kigger på de links der er forneden vil man kunne få en forståelse for det.
Der findes groft sagt to former for websites til film. Den ene slags er rimeligt kedeligt da det ikke indeholder andet end elemtentær information om filmen og websitet vil forblive sådan. Den anden slags er mere udspekuleret. Man forsøger at fange folk i filmens univers og der findes meget mere materiale end man umiddelbart tror hvis man altså har lyst til at udforske det. Når jeg skriver "udspekuleret" mener jeg også at nogen af disse sites udvides efterhånden som tiden går. Før premieren ser man ikke så meget andet end det som jeg nævnte i kategori 1. Efter premieren vil der så komme nogen flere informationer, typisk noget man ikke ville afsløre før premieren. Når filmen så har kørt et stykke tid vil der dukke mere op på siden. På den måde fastholder man publikum i filmens univers og det kan måske være med til at skabe en form for kult stemning omkring en film.
Kender man fornemmelsen af en DVD med masser af ekstramateriale hvor man hele tiden finder ud af at der er mere end man umiddelbart regnede med, så kender man også den oplevelse man kan få ved at klikke sig ind på et film website.
Jeg vil tage dig på en lille tour i filmens univers på nettet:

Først vil jeg præsentere websitet for filmen "Fight Club"
FIght Club er en genial film. Man skal nok ikke være typen der vælger filmen på titlen alene, for så vil man nok blive skuffet. Der er selvfølgelig en "Fight Club" i filmen, men det er måske nok ikke lige en fight club som man umiddelbart ville tænke. I hvert fald ikke hvis man tænker på nogen der dyrker seriøs kampsport boksning eller andet, for det kan man ikke lige sige tilfældet er i denne film. Der er regler, men det er ret specielle og meget hemmelige regler der er tale om. Første regel er " Du må ikke tale om Fight Club" og så siger resten næsten sig selv..... det er meget hemmeligt ;) Og ja, der er nogen der slås i Fight Club, men det er slet ikke det der er det væsentlige i filmen. Den er meget dybere og rimeligt filosofisk udspekuleret. Det er en film man bør se.
Da jeg havde set filmen nogen gange besluttede jeg mig for også at læse bogen, hvilket faktisk giver mig endnu større respekt for skaberne af filmen.

Fight Club
FIGHTCLUB


Fornylig kom den seneste film med Will Smith, nemlig "I, Robot"
I, Robot er også en film med dybere bagtanker end bare action og kærlighed. Der er virkeligt stof til eftertanke. En rigtig god science fiction tese. Et tilbagevendende tema i science fiction film er at maskinerne overtager magten på jorden og det er sådan set det samme her. Der er bare den lille tvist at maskinerne i denne film ikke gør det for at være onde men derimod faktisk det modsatte. Filmen sætter hele menneskets værdi- og mållsætning i perspektiv og menneskets selvdestruktive livsførelse bliver menneskehedens dilemma.
Se filmen, se websitet:

I, Robot
I, ROBOT



Hvem kender ikke "The Matrix"? Men hvem kender The Matrix på nettet?

The Matrix på nettet er nærmest en institution. Det hele startede med et website hvor man skulle bryde en kode og modtage en email før man overhovedet fik adgang. Men så kom 2'eren og så kom 3'eren og efterhånden blev det lidt af et monsterwebsite. For Matrix fans er det nams!! Og den kører selvfølgelig stadigvæk:

The Matrix
THE MATRIX


I forbindelse med The Matrix kom der også tegnefilmen "Animatrix" som også har sit eget lille website her:
Animatrix


Filmen der endte med at blive en trilogi uden at nogen vidste det. Nemlig Terminator 1, 2 og 3. I forbindelse med T3 kom der et website der sparker seriøst røv. Det er nok et af de flotteste flash movie sites jeg kender. Ikke fordi der er noget revolutionerende i det, men det er bare så gennemtænkt og visuelt flot lavet at det halve kunne være nok. Det kan godt være at det kræver at man er interesseret i terminator universet, men hvis man bare er lidt interesseret i at udforske et flot sebsite, så tror jeg også det er ok.
I hvert fald er websitet her:

Terminator 3
TERMINATOR



Her er et par stykker til:

Hulk
HULK


Pusher
PUSHER




Ingen kommentarer: