lørdag den 12. februar 2005

Et smuthul i F1 reglerne

Jeg så lige på Jubii's Formel 1's sider at der er et åbentlyst hul i de nye regler. Et hul som FIA ikke har nogen intentioner om at lukke.

Reglerne siger:

"En kører der ikke gennemfører det første af to løb, må starte med en anden motor i det efterfølgende løb, uden deraf følgende straf"

Det betyder at hvis en kører alligevel har så dårlig placering at han er udenfor pointrækken kan han ligeså godt kører af banen eller stille bilen i pit. I næste løb vil han da kunne starte med en ny motor. Normalt koster det 10 pladser ned at skifte motor...så man skulle næsten ikke kunne tro på at der ikke er nogen der vil benytte sig af det. FIA mener ikke at kørerne vil benytte sig af det lille smuthul, men hvis jeg ikke tager meget fejl skal det nok ske..... og hvordan skal det kunne afsløres? Det er rent faktisk umuligt.

Ferrari

Hvis et team påstår at der er noget galt med bilen, så er man jo nød til at tro på det ligemeget om situationen virker tænkt eller ej.
Der er mange penge og prestige på spil i Formel 1 og det skulle da underligt om der ikke er nogen der vil forsøge sig med de smuthuller der er.

Ingen kommentarer: