fredag den 25. februar 2005

Milliarder afsat til kræftbehandling

Det må siges at være en glædelig nyhed at regeringen igår aftes besluttede at afsætte et stort ekstra milliardbeløb til behandling af kræft. Alene til ekstra udstyr i form af strålekanoner og scannere er der afsat 420 millioner kroner.

Det var Dansk Folkeparti's formand, Pia Kjærsgård, som krævede massive økonomiske resourcer til kræftplanen som regeringen kommer med til foråret. Igår kunne man ellers læse (også i Infopaq) at de nyeste godkendte behandlingsmetoder mod kræft ikke bliver benyttet, fordi Indensrigsministeriet og Amtsrådsforeningen ikke findes penge til dem.

Har de vundet i lotto?
Men hvor de ekstra penge til kræftbehandlingen kommer fra siger historien ikke noget om. Der var ikke budgeteret med ekstra penge til kræftbehandling i det nyligt udarbejdede regeringsgrundlag.
Samtidigt virker det også som en klar indrømmelse (eller skal vi kalde det fedteri) overfor DF. De har jo beklaget sig over at der ikke var afsat penge til deres mærkesager i regeringsgrundlaget og de har de seneste dage gjort meget ud af at gøre opmærksom på at regeringen af den årsag fremover må finde sit parlementariske flertal andre steder.

En fjer i hatten
Det er muligt at DF nu føler sig mere tilfreds og at de alligevel har en lille smule magt i Danmark. Man kan da også roligt sige at det kun kan være til gavn for deres ellers lidt blakkede renomé at de netop sætter krav om flere penge til kræftbehandling istedet for at være med til at gennemføre grimme tiltag indenfor flygtninge- og indvandrerområdet.


Ingen kommentarer: