torsdag den 10. februar 2005

De evige kolonister

Nærmest som i forlængelse af foregående indlæg, erlærer Nordkorea idag at de har atomvåben, men at de føler at de er nød til at have det for at holde amerikanerne væk, Spørgsmålet er nu om de enten er fuld af løgn eller om det modsatte vil ske nu da de siger det.

I to år har USA været efter Nordkorea med henstillinger og trusler. De har været i forhandlinger men de træder i dødevande. I 2002 smad de FN's våbeninspektører ud af landet.
Efter tsunamien i sydøstasien har USA holdt sig fra Indonesien, men de er også blandt de "slyngelstater" som USA gerne kunne tænke sig at spille politibetjent i.
Det viser at amerikanerne hele tiden har krigs-jern i ilden...

Amerikanske kolonister
Derudover befinder de amerikanske soldater sig stadig i Afghanistan, de befinder sig stadig på gautanamo som er en Cubansk ø, de befinder sig stadig i Kuwait. Og det er bare umiddelbart de steder jeg i skrivende stund kan komme i tanke om. Der er sikkert flere steder. I hvert fald er de også tilstede flere steder i sydamerika... så vidt jeg ved samarbejder de med den columbisanske regering for at forsøge at undgå narkotikaleverencer til USA og detfor har de flere baser i området. De har stadig baser i Tyskland og i Grønland. Så de er pænt repræsenteret rundt omkring i verden.

Danske kolonister
Jeg ved ikke hvad det er for en mani..om de har glemt at kolonitiden er overstået..eller savner de den bare. Hvad er det for en tendens fra en befolkning hvis historie bærer præg af invasioner og kolonisme og hvis nutidige landområder er tyvstjålet fra indianerne.
Jeg tror aldrig jeg vil forstå det.
Det mest sørgelige er nok at Danmark er i så klart ledtog med dem og med glæde går i krig for deres sag. Jeg tror ikke, trods deres store indsats i europa under anden verdenskrig, at vi skylder dem noget. Slet ikke set i lyset af at vi nærmest har foræret dem en del af vores egen koloni, nemlig Grønland. For vi har ikke verdens mest rene samvittighed. Faktisk er der meget få lande der stadig er kolonister, men det er Danmark jo i kraft af at vi aldrig har givet grønlænderne deres eget land tilbage 100 procent.

Ingen kommentarer: