tirsdag den 1. marts 2005

Den gamle Nimbus

Den gamle mand havde en Nimbus motorcykel, som var meget flot. Desværre var han blevet for gammel til at køre på den, så han fik fat i barnebarnet, der kom hjem til ham for at se på den. Barnebarnet beundrede den meget, og spurgte bedstefaderen, hvordan han dog havde kunnet holde den så blank i så mange år. Bedstefaderen sagde, at det var meget nemt. Hver gang det regnede, så blev den smurt ind i vaseline, for så blev den jo vandafvisende, og så rustede den ikke. Barnebarnet lovede at gøre det samme og kørte glad hjem med den.
En dag var han ude at køre en lang tur, og sidst på eftermiddagen blev han tørstig, og kørte ind på en gård. Han bankede på, og konen på gården lukkede op.
Han syntes, at hun så godt ud, og da datteren på gården kom til, så hun endnu bedre ud. Konen spurgte om han ikke ville spise med, for de skulle lige til at sætte sig til bords. Det sagde han ja tak til, og da manden på gården kom ind, sagde han, at det var helt fint med lidt selskab, men den unge mand skulle lige vide, at de havde den regel, at den der først sagde noget, mens man spiste, skulle vaske op.
Den unge mand tænkte, at det var da ikke noget problem, for det kunne da ikke tage så lang tid at spise. Konen satte maden på bordet, og der var meget. De begyndte at spise, og inden længe var den unge mand så mæt, at han ikke kunne få en bid mere ned. Han ville dog ikke sige noget, for han havde ikke lyst til at vaske op, så han lagde hånden på konens lår. Der skete ikke noget, så han rykkede hånden længere op. Da der stadig ikke skete noget, så smed han hende op på bordet, og hun fik en ordentlig tur.
De andre spiste bare videre og konen satte sig ned på stolen igen. Han lagde så den anden hånd på datterens lår. Hun sagde ikke noget, men spiste bare løs. Han rykkede hånden længere op, men stadig ingen reaktion. Så fik hun også en tur oppe på bordet. Der var stadig ikke nogen, der sagde noget.
Så kom den unge mand til at kigge ud af vinduet, og kunne se, at det var begyndt at regne, hvorfor han stak hånden i lommen og hev vaselinen frem. Da manden så det, sprang han op fra bordet og råbte:
- Nej, nej, jeg skal nok tage opvasken!

Ingen kommentarer: