onsdag den 2. februar 2005

Havnetunnel til operahuset

Det ser ud til at politikerne i Københavns Kommune er blevet enige om at der skal bores en havnetunnel til operahuset. Man havde ellers snakket om at opføre en gangbro over Københavns Havn, men den idé er nu droppet.

Der er også planer om at bygge et stort parkeringshus ved Kvæsthusbroen som også bliver havnetunnelens udspring, så parkeringsproblemerne i området skulle løses på den måde? Jeg ved ikke hvodan de forestiller sig at parkeringsproblemerne på Opera-sdien skulle løses ved at placere et parkeringshus på den anden side af havnen.

Operahuset under opbygning

Den dyre løsning
Det havde da været meget mere rationelt hvis man havde beholdt idéen med gangbroen, som endda kunne have været færdig et år tidligere end en tunnel og ville selvfølgelig være meget billigere. Man regner med at en havnetunnel vil komme til at beløbe sig i 250 millioner kroner. Jeg ved ikke hvad en gangbro villet have kostet, men det er nok betragteligt billigere. Når man samtidgt planlægger at bygge et parkeringshus ville det jo være passende at folk kunne parkere ved Kvæsthusbroen og gå den dejlige tur henover hanvnen..... men sådan bliver det ikke. Istedet for vil vi få en masse biler der forgæves vil cirkulere i området omkring operaen og med den dertil følgende miljøforurening.

Måske afhjælp til de belastede broer
Man kan kun håbe at de finder den bedste løsning hvis det endelig skal være. Forhåbentligt vil man i den forbindelse sørge for at det kan blive en aflastning for broerne som har været temmligt belastet i seneste år. Jeg synes at løsningen med en tunnel måske kan give infrastrukturen i det indre København et lille løft. Og med det i sigt er løsningen måske ikke så dum endda. Sålænge man alligevel ikke gør noget for at undgå at der kommer biler til København kan man ligeså godt forsøge at forbedre det så det i det mindste ikke er til gene for Københavns befolkning.
Se artikel i DR Nyheder



Ingen kommentarer: