torsdag den 24. februar 2005

Anders Fogh løj i åbningstalen

I statsminister Anders Fogh Rasmussen's åbningstale i folketinget idag kunne man formodentligt være vidne til en lodret løgn. Da han begav sig ud i emner omkring beskæftigelsen i Danmark sagde han at der var kommet 14.000 i arbejde. Han sagde ikke noget om i hvilken periode, men man gå ud fra at han mener siden sidste åbningstale.

Læser men politiken idag vil man se en artikel der siger det stik modsatte, nemlig at der er i det forløbne år er 13.000 færre i beskæftigelse. Det er ikke første gang at regeringen har oplyst andre tal end dem aktuelle undersøgelser kan fremvise. Under valgkampen sagde forhenværende undervisningsminister Ulla Tørnæs at der ikke havde været nogen nedskæringer på undervisningsområdet. Skole- og gyninasieelever troede ikke på det og bestilte derfor en undersøgelse... ja det var den undersøgelse som blev forsøgt holdt tilbage, men som alligevel kom frem i lyset. Den undersøgelse viste at udgifterne pr elev var faldet og ikke steget og dermed var det løgn da Ulla Tørnæs påstod at der ikke var blevet skåret men derimod tilført penge til undervisningsområdet.
Trods det blev Ulla Tørnæs og hele regeringen genvalgt, men hun mistede sin plads som undervisningsminister.

Konklusionen må være at man som dansk toppolitiker roligt kan mengelere med tallene uden det får nogen særlige konsekvenser.

Ingen kommentarer: