tirsdag den 8. februar 2005

Den store valgdag

Så er den store valgdag opranden og den danske befolkning skal nu bestemme om vi fortsat skal have den nuværende regering eller om nye krafter skal til. Hvis man skal følge meningsmålingerne ser det ud til at der er en lille omrokering i midten af dansk politik

De Radikale vil få mere indflydelse og til højre vil De Konservative miste stemmer. Til venstre ser det ud til at enhedslisten vil få en væsentlig fremgang og drømmepartiet Minoritetspartiet vil ikke passere spærregrænsen.
Som jeg ser det er der måske en lillebitte chance for at oppositionen kan få et parlementarisk flertal, men det vil kræve at en masse af tvivlerne vælger ikke at støtte V, K eller DF.

Næppe regeringskift i sigte
Jeg tror ikke at der kommer nogen ny regering, men jeg tror til gengæld at regringens parlementariske flertal vil være meget usikkert i den kommende valgperiode. DF vil sikkert miste stemmer ved dette valg og derfor vil nogen mandater flytte side i folketingssalen. Jeg tror ikke regeringens flertal vil blive så snævert at de tvinges til at gå i knæ, men jeg tror det bliver meget tæt på. Desuden kræver DF nogen klare aftaler i forhold til hvordan samarbejdet skal foregå og det har V og K meget svært ved at give, for de ved godt at de vil blive tvunget til at tale med både Socialdemokratiet og De Radikale.

Snævert i magtens korridorer
DF vil krampeagtigt holde fast i den smule parlementarisk magt de har og skal nok holde kæft selvom V og K forhandler med hvem det passer dem. Kun hvergang at der skal gennemføres ubehagelige tiltag, som stramninger i udlændingeloven, stramninger overfor arbejdsløse eller forringelser af miljøsituationen,.....altså som det hele tiden har været ved den regeringssammensætning vi har lige nu. Der vil bare blive lidt mere snævert i magtens korridorer fremover.

Men nu må vi se... i aften kl. 22 skulle alt være på plads og valgets vinder vil være at finde.

Ingen kommentarer: