søndag den 30. januar 2005

Udemokratisk eller korruption

En undersøgelse af regeringens nedskæringer på uddannelelsesområdet bestilt og betalt af studerende og skoleelever i organisationen Stop NU bliver tilbageholdt af Institut for Konjukturanalyse (IFKA( som har lavet undersøgelsen.

Det er sket mange gange at regeringen har påstået at de har givet flere penge til uddannelses og skoleområdet, derfor ar en organisation af studerende og skoleelever bestilt, købt og betalt en undersøgelse der skulle afgøre om regeringen taler sandt. Pengene til undersøgelsen er fremskaffet ved indsamlinger blandt de studerende. Men IFKA vil ikke udlevere undersøgelsens resultat på nuværende tidspunkt da de ikke vil være brugt som et våben i valgkampen.

Thulstrup nægter
Stop Nu mener at mørklægningen er udemokaritisk, men jeg vil gå så langt at sige det ligner en mild form for korruption.
Organisationenhttp://www.dr.dk/nyheder/indland/article.jhtml?articleID=231098 havde ellers ingen grund til at tro at analysefirmaet havde nogen form for politisk afhængighed da firmaet på deres hjemmeside påstår ikke at have partipolitiske holdninger eller tilhørsforhold, men Jørn Thulstrup som er direktør for IFKA lægger ikke skjul på at han er borgerlig men afviser at mørklægningen har politiske motiver og han nægter at undersøgelsen skulle være diskuteret med regeringen eller nogen af dens embedsmænd.

Jørn Thulstrup's metoder undrer den øvrige branche. Samtlige direktører som Politiken har talt med lægger afstand til Thulstrup's handlinger.

En bjørnetjeneste
Man kan undre sig over Thulstrup's disposition hvis man ser det i lyset af at han vedstår sig at være borgerlig. Umiddelbart tænker man "resultatet af analysen må da være negativ for regeringen siden han tilbageholder den". På den måde gør Thulstrup regeringen en kæmpe bjørnetjeneste. Det giver folk begrundet tvivl om hvorvidt regeringen taler sandt eller ej når de gang på gang siger at de har givet mere end de har taget på uddannelsesområdet.

Justering af loven
Hvorfor vil analysefirmaet ikke være en del af valgkampen? Er det ikke det analysefirmaer normalt tjener allerflest penge på og er det ikke i valgperioder at de er allermest aktive? Hvad er nu det for noget... mon ikke lovgivningen på området trænger til en justering når et analysefirma kan blokere for oplysninger midt i valgkampen. De burde have pligt til det, ligemeget om de er borgerlige eller ej.
Se også:
TV2
DR
Infopaq
Berlingske
JP


Ingen kommentarer: