mandag den 10. januar 2005

Så er der gang i det online musiksalg

For første gang nogensinde er der blevet solgt flere musikstykker via nettet end der er blevet solgt singler. Pladeselskaberne har ellers brokket sig godt de seneste par år.... nu ser det ud til at der er en ny tendens i sigte.

Tallene
CD-salget er stigende overalt. F.eks. er der i USA solgt 1,6 procent flere albums end for et år siden, ialt er der solgt 666,7 millioner album. Ligeledes er det gået i England, hvor stigningen lød på 2,3 procent, ialt 1634 millioner album.
Men singlemarkedet er stadig på vej nedaf.

Online salg
Det ser ud til at meget af salget er gået direkte til det online musikmarked som bliver større og større for hver dag der går. Der er ingen tvivl om at fremtidens musiksalg i overvejende grad vil foregå over nettet. Dette skyldes ikke mindst udbredelsen af transportable MP3 afspillere som har været ude for at kæmpe boom i sidste halvår af 2004.
Musikindustrien har ellers beskyldt ulovligt download af musik for at være årsagen til nedgangen i musiksalg. Men det kan da godt se ud til at det mere har været et spørgsmål om hvor nemt det har været at hente ulovlige MP3 filer i forhold til muligheden for at købe lovligt musik over nettet.

MP3 afspillere gør den store forskel
Måske er det på tide at det går op for musikindustrien at folk gerne vil købe lovlig musik... hvis de altså bare har muligheden for det. CD'en er måske stille og roligt ved at gå af mode. Det er jo oz latterligt at kunne have 11-13 numre på en CD når man kan have 1000 numre i en lille bitte MP3 afspiller som kan tilsluttes til nettet når man skal have ny musik iden. Desværre for musikindustrien har de ikke været ret langt fremme i skoene når det gælder initiativer på det område, hvilket har resulteret i at det ikke er dem der sidder på markedet, men alle mulige andre firmaer...som f.eks. Macintosh. Selvfølgelig er det musikindustriens producerede musik som sælges vis de mange nye tjenester, så de scorer nok kassen i sidste ende alligevel.

Læs mere HER


Ingen kommentarer: