fredag den 7. januar 2005

Fremtidens computer II

Som en fortsættelse af mit indlæg fra d. 13.11.04 som kan ses HERkan jeg nu fortælle at Bill Gates åbenbart har samme fremtidsvision som jeg. På verdens største elektronikmesse CES der blev afholdt i Las Vegas onsdag talte Microsoft's stifter om hans tro på sammensmaltningen af diverse medier (TV, MP3-, DVD-. CD-afspiller, Radio, mobiltelefon, spilkonsol og computer o.m.a) til eet apparat som ganske diskret kan stå i stuen.

Hr Gates skulle i den sammenhæng demonstrere hvorledes man med en fjernbetjening i fremttiden vil kunne styre det hele fra lænestolen, men desværre gik det lidt i fisk for verdens rigeste mand. Teknikken svigtede og endnu engang endte det med at blive en rimelig pinlig affære for den kendte elektroniknørd. Se eventuelt Berlingske's beskrivelse af forløbet i Las Vegas HER...for det var ikke det eneste der gik galt den dag :)
På trods af uheld... ja så har den kære Bill Gates jo ret i at fremtiden bringer en helt ny form for computer. Og som han på ikke så heldig vis forsøgte at demonstrere, så er nok alligefvel rigtigt nok at en fjernbetjening bliver "nøglen" til det nye system. Væk med musen og tastaturet. Men det vil selvfølgelig kunne tilsluttes hvis man skulle ønske det. Man kunne godt forestille sig at sådan en ting som chat communities bliver kanaler på TV'et og man derfor flytter chatten fra den hårde kontorstil ned til lænestolen og at man tager tastaturet med. Man kan forestille sig at ICQ eller MSN popper op midt i nyhederne eller midt i fredagsfilmen og at hele ens MP3 arkiv er på skærmen ved et enkelt tryk. Man kan forestille sig at bærbare MP3 afspillere med Bluetooth teknologi bliver fyldt op via den selvsamme maskine og de nyeste spil kan downloades og spilles kort efter man via TV skærmen har betalt med sit betalingskort...eller det måske er trukket direkte fra ens bredbåndsregning. Hvilket fører mig til en anden konklusion eller forudsigelse; Bredbånd som vi kender det idag vil ikke eksistere i fremtiden. Der vil komme helt nye produkter på markedet, hvor man køber det i pakker. Lidt at sammenligne med kabel-tv eller Selector teknologi. TV'et skal også skiftes ud. Der vil i fremtiden ikke være brug for tuner og højtalere på et TV. I fremtiden vil TV'et kun være en monitor og den vil forhåbentligt have en meget større refrash rate og opløsning end tilfældet idag er med fladskærme.
Denne udvikling er ikke noget der er lge om hjørnet... det har nok alligevel rimeligt lange udsigter. Jeg vil tro at før det kan komme til at fungere 100% upåklageligt er det nok nødvendigt at skifte alle de gamle langsomme kpbberledninger, som folk normalt er forbundet til via telefonnettet, til optiske kabler som har en meget bedre kapicitet og hastighed. Bare det alene er noget der kan forsinke udviklingen... ikke mindst fordi at der først virkeligt vil blive udviklet indenfor det område den dag omgivelserne er parat til at tage imos det. Der vil være nogen pioneerer som vil lancere disse systemer før...det er klart... og jeg tror da også selskaber som TDC og Canal Digital vil forsøge at benytte systmerne så hurtigt som muligt. Måske er de allerede igang med at planlægge. Man det vil blive nogen dårlige lappeløsninger som vi egentligt nok godt kunne være foruden. Næææ... de må igang med at grave optik ned i jorden så udviklingen ikke sinkes af forsigtidhed og frygt for tab.
Vi må se hvad fremtiden bringer... een ting er sikkert; Det hele vil ikke ligne det vi har idag!

Se også politiken's artikel HER

Eller JP's version HER

ComOn har ligeledes en artikel fra maj 2004 om Bill Gates vision HER

Sidst men ikke mindst er det også muligt at finde lidt mere om Microsoft's fremtidige koncepter på ders egen website HER



Ingen kommentarer: