søndag den 9. januar 2005

Når arkitekturen går over gevind

De forenede Arabiske Emirater's hovedstad har projekteret en bygning som bliver verdens højeste bygning. Selvom man ikke som på Manhatten er tvunget til at bygge opad på grund af pladsmangel, vil man i Dubai bygge denne gigantiske bygning alene for at have et varetegn eller et ikon for byen.

På nuværende tidspunkt er Taipeh 101 i Taiwan verdens højeste bygning... Det nye varetegn for Dubai vil være 300 meter højere og mere end dobbelt så højt som New York's højeste bygning på nuværende tidspunkt, nemlig Empire State Building, som er 381 meter.

Folkene bag bygningsværket vil ved at lave et ekstra kraftigt fundament og med i det hele taget ekstra holdbar kvalitet sikrer at bygningen i fremtiden forbliver verdens højeste. Hvis det skulle være nødvendigt vil man kunne bygge ekstra etager på, så man tilsidst kan nå en højde af maximum 950 meter.

Denne teskst er lånt fra berlingske.dk:
"Det blev den multinationale sydkoreanske koncern Samsung, der vandt kontrakten på Burj Dubai's opførelse - angiveligt foran bl.a. The BinLadenGroup, et stort entreprenørfirma, der ejes af familiemedlemmer til Osama Bin Laden. Men det er det hæderkronede Chicagobaserede arkitektfirma Skidmore, Owings & Merrill, der bl.a. stod bag det geometriske vidunder, Guggenheimmuseet i Bilbao, som er mastermind bag bygningens slanke, tresidede design."

Se hele artiklen HER
Link til byggeriets hjemmeside HER
Entrepenørens hjemmeside HER

Ingen kommentarer: