søndag den 12. december 2004

DVD Krigen fortsætter...

Krigen for det nye DVD format mellem Sony og Toshiba, som jeg omtalte i overskrifterne fra 5. December, er blusset op igen.

Disney har erklæret at de vil støtte Sony's Blue-ray format. Toshiba's HD-DVD bliver ellers støttet af både Universal, Paramount og Warner. For den almindelige forbruger er det nok mere eller mindre fuldstændigt ligemeget hvilket format der vinder kampen. Det eneste forbrugerne kan være 100% sikker på er at det bliver dyrt at anskaffe sig i starten, men det bliver så også meget mere attraktivt og desuden vil det gamle DVD format stille og roligt forsvinde. Så der bliver i sidste ende ingen vej udenom... Vi skal allesammen til at købe nye DVD afspillere. Til gengæld får vi meget bedre lyd og billede, derudover bliver der også meget mere plads på skiverne.
Det er samme historie igen, ligesom med alt andet nyt elektronik. Det sætter hurtigt en ny standard og der er til sidst stort set intet alternativ hvis man gerne vil "være med på beatet" og det er der mange der gerne vil være. Se nu f.eks hvordan det er med fladskærme lige nu. De fladskærme man man få til menneskepenge idag ( og der tænker jeg på under 40.000 kr hvilket ikke for alle er menneskepenge) så er vi oppe på nogen jelt vilde priser. Teknikken på de skærme der idag koster et sted mellem 30- og 40.000 kr for en nogenlunde acceptabel størrelse, er ikke engang særligt gode. Skærmene opdaterer alt for langsomt og der er fejl i hver tredie skærm. Om få år vil et tilsvarende fladskærms tv koste det halve...måske mindre. Men til den tid vil der være en bedre type som selvfølgelig er meget dyrere.... samme historie.

konklusion:
Jeg vil bare lade Sony og Toshiba slås videre og ikke holde så meget øje med hvad der sker... på et tidspunkt bliver eet af formaterne en realitet og så tvinges man jo alligevel til at købe det hvis man vil have nogen nye film. En anden lille detalje er, at computeren i samme moment også skal have nyt drev....


Ingen kommentarer: