søndag den 5. december 2004

Dagens overskrifter

Jeg har valgt at kigge lidt på dagens overskrifter. Det er ikke specielt spændende, men nogen af dem kan da være meget sjove hvis man har lidt fantasi.

I politiken fandt jeg følgende:

"Farrell årsag til hærværk"
Historien handler om skuespilleren Colin Farrell som har hovedrollen i Olliver Stone's nyeste film "Alexander" der omhandler hærføren Alexander Den Store. Når man oplever reklamesøjler blive ødelagt for at stjæle reklamerne er det for det meste når det drejer om medieomtalte nøgne kvinder. Men når Colin Farrell fører sig frem på reklamesøjlerne har de nøgne kvinder altså fået kamp til stregen.


"Krig om nyt dvd-formatt"
Endnu engang har Sony fundet det tunge skyts frem og indledt en krig om formater...ligesom de gjorde i slutningen af 70'erne med videoformaterne vhs og betamax og tabte. Denne gang er det samme skuffe, da det drejer sig om et nyt dvd format som gerne skulle holde langt ud i fremtiden (eller i hvert fald mindst 10 år frem). Toshiba har lavet et nyt dvd format de kalder HD (High Definition). Toshiba's format har fået tilsagn fra en række filmselskaber/distributører...og det gør sikkert ondt hos Sony som har formatet Blu-ray. Ikke mindst fordi HD formatet har større kapicitet og mere nøjagtighed.
Jeg ved ikke hvorfor Sony har en tendens til konstant at lave nye formater der ligner enten noget allerede eksisterende eller noget der er under udvikling i andet en deres regi. Se nu bare et eksempel som minidisc som er et Sony format. Det blev lanceret som kassettebåndoptagerens afløser. Der var ikke noget alternativ til minidisc og det er der forøvrigt stadig ikke, men alligevel måtte de konstatere at det ikke havde den store gennemslagskraft som de havde regnet med. Minidisc findes heldigvis stadig og jeg håber da den bliver ved med det, for det er under alle omstændigheder et genialt format som er i tråd med tiden. Man kan bare ikke, som ellers det var Sony's forestilling, købe alle nyudgivelser på minidisc. Men sagens kerne er; at det encodede format der ligger på en minidisc hedder atrac. Atrac er i familie med mp3, men Sony valgte at lave sit eget format istedet for at benytte et allerede eksisterende format. Hvorfor? Jeg kan da se mange fordele og masser af mulighed for Sony for at tjene penge på alle de mennesker der benytter mp3 formatet. Ikke mindst fordi det er det mest benyttede format når det gælder musik. Det må være en eller anden form for besættelse fra Sony's side. Jeg har et andet eksempel; Sony bruger en anden størrelse strømstik til deres udstyr. Hvilket gør at man ikke bare uden videre kan købe en ny billig strømforsyning. Man er tvunget til enten at håbe på at der er nogen der har sat en adapter i produktion eller købe deres meget dyrere originale strømforsyninng. Et andet godt eksempel er Sony Memorystick som bruges til Sony digital kamerarer. Hvorfor kunne de ikke bare benytte SD eller CF ligesom alle andre? Og hvorfor skal de absolut være dyrere og ikke følge de faldende markedspriser? Og når jeg så har nævnt et par eksempler er det stadig bare ikke en brøkdel af de sområder hvor Sony udelukkende bruger sine egne formater.
Nu må vi se om de vinder krigen denne gang. Personligt holder jeg med Toshiba!

Det var hvad det kunne blive til af overskrifter idag.

Ingen kommentarer: