fredag den 11. marts 2005

<< NEWTECH >> Bluetooth kontrolleret kamera til mobiltelefonen

Når man skal tage billeder med sin kameratelefon er man begrænset til det man kan se på sit display eller rettere; det som er indenfor ens synsvinkel. Med Sony Ericsson's nye Bluetooth kontrollerede kamera, ROB-1, kan men med sin mobiltelefon fjernstyre kameraet og tage billeder man ellers aldrig ville have set.

Første gang man så idégrundlaget for kamerarobotten var på Sony Ericsson's stand på den store internationale elektronik- og it-messe, CeBIT i 2003 hvor de lancerede den Bluetooth kontrollerede bil, CAR-100. Det var et simpelt, men ubrugeligt stykke legetøj til mobiltelefonen men som alligevel skabte en del opmærksomhed i pressen. CAR-100 kunne køre frem og tilbage og dreje til højre og venstre ved hjælp af mobiltelefonens nummertaster.

CAR-100
Her ses CAR-100 som blev lanceret på CeBIT 2003

Med en afstand på op til 50 meter kan man navigere ROB-1 rundt på samme måde som CAR-100 og derudover via touchscreen på enekelte af Sony Ericsson's mobiltelefon modeller (P900/P910). På mobiltelefonens display kam man så se hvad ROB-1 ser, da et streamet videosignal sendes til telefonens display. Når man tager et billede foregår det nøjagtigt som det plejer når man tager billeder med en mobiltelefon og rigelig med indbygget hukommelse gør ROB-1 i stand til at lagre billederne indtil man enten overfører dem til sin telefon via Bluetooth eller til sin PC via et USB kabel.

ROB-1
ROB-1

ROB-1's tre hjul og den kugleformede krop kombineret med nyeste kamerateknologi giver helt nye muligheder. Foruden at køre frem og tilbage og se rundt om hjørner kan kameralinsen bevæges 70 grader op og 20 grader ned. Med et meget stærkt lys indbygget kan man tilmad tage billeder i mørke områder.... har man f.eks tabt noget under sofaen eller sengen kan ROB-1 blive til nyttig hjælp.

ROB-1 forventes på markedet i tredie kvartal af 2005


Se mere HER

Ingen kommentarer: