torsdag den 17. marts 2005

Mon du bemærket har....

Yez-dk Blog har været en anelse inaktiv i en uges tid grundet sygdom og det er selvfølgelig aldrig rart :/ Men der betyder jo labgt fra at bloggen er gået død. Nærmest tværtimod, da men skrivelyst efterhånden er meget tæt på det eksplosive punkt. At ikke skrive noget særligt igennem en periode på en uge eller mere, skaber et indelukke og en trang til at komme til orde under egne termer. Det kan godt lyde meget egoistisk.... det er det oz!

Det er jo ikke fordi at der ikke har været noget at skrive om, for det er der altid og inspiration kan man meget nemt få hvis det er det man hungrer efter. Det er forholdsvist simpelt at slå op i dagens aviser eller åbne for nyhederne det ene eller andet sted. Har man bare den mindste skrivetrang er det jo bare at komme igang med at skrive når der er noget man kommer til at tænke lidt mere over end man normalt ville gøre når man scanner overskrifter eller menusedler foran kioskerne.
Lige for tiden er det godtnok meget de samme historier der kører i ring i medierne og det er nærmest som om de står stille i deres selvskabte selvsving. Det drejer sig om politikere hvis partnere måske ikke har rent mel i posen, Det drejer sig om udviste kriminelle indvandrere. Det handler om formandsvalget i Socialdemokratiet. Der er også en del om arbejdskraft fra østeuropa som åbenbart giver smerter i den bagerste ende for visse enklaver i samfundet. Og det er selvom at der ikke er noget faktisk problem, nærmere en form for jantelov... eller forargelse. Det handler om H.C. Andersen.
Der er også lige dukket historien op om at hver tredie turist mener at København er socialt belastet. Tænk engang at man først i 2005 skulle opleve at folk uden fra andre lande end Danmark opdagede de sociale problemer vi har i København, trods vi er det land i verden der giver allermest til førtidspensionister og arbejdsøse. Men det vel nok fordi det er blevet mere normalr at tigge i København. Et fænomen som hele tiden har eksisteret men på et mere skjult niveau. Nu er det sådan at enhver som er hjemløs også med jævne mellemrum placerer sig på gade eller stræde med et stykke pap og en hat. Det var få bare ganske få år siden et særsyn. Idag er det nærmere et hverdagssyn og i takt med at danskerne har fået flere penge mellem hænderne er det også blevet både mere rentabelt for tiggerne men også mere normalt eller legalt at give penge. Jeg synes det er en anelse grotsk at folk der som minimum får 8000 kr om måneden udbetalt og som ovenikøbet ingen faste udgifter har ikke kan få det til at løbe rundt uden at tigge. Enten er der noget galt med folk eller også er der noget galt med nogen andre folk.... i samfundet.
Man kan også læse at der er en voldsom vækst i hashklubber i København. Noget politiet ellers har den modsatte opfattelse af. Politiet er nok bange for at man skal sammenkæde udviklingen med at Pusherstreet på Christiania er "lukket"
Historien om hashklubberne er på en måde en evigt tilbagevendene historie, for ligemeget hvordan politiet griber problemerne an, så ender det med at det bliver mere synligt hvor stort problemet egentligt er og det er ikke helt med i politiets plan. Det er faktisk en dødsensfarlig udvikling som for et år siden fik startskuddet ved at Pusherstreet blev lukket. Det har spredt hashen ud over hele København istedet for og iveren efter magten på markedet, chancen for at blive røvet og andre ricisi gør at der florerer mange våben og dertilhørende sorte penge i hashklubmiljøerne.

more 2 come

Ingen kommentarer: