søndag den 14. november 2004

Udsigt til færre midler til undervisning i folkeskolerne

På grund af o i takt med et stigende antal af indbrud og hærværk mod skoler, skal skolerne bruge flere og flere penge på at sikre sikre sig. Det er specielt it-udstyr som forsvinder fra skolerne, især fladskærme og bærbare computere. Det gør at nogen skoler har en merudgift på op til 100.000 kr om året. Men regeringen har åbenbart ikke taget højde for de ekstra udgifter, da der ikke er blevet tilføjet flere midler til folkeskolerne...snarere tværtimod. Mange penge vil derfor flytte sig fra undervisningen til sikkerhed på skolerne budgetter.
Dette er endnu en historie som dokumenterer hvorledes den danske folkeskole konstant bliver ringere og ringere. Samtidigt med at man snakker om sorte skoler og man ser hvordan folk flygter fra det offentlige skolesystem til det private, forværres den økonomiske situation for folkeskolerne. Man vil have at der skal være en bedre undervisning, da danske elever er nogen af dem der staver dårligst i forhold til de lande vi normalt gerne vil sammenlignes med. Man snakker tilmed om at indføre stopprøver allerede i de meget tidlige klasser. Man forsøger at få det til at se ud som om at man vil skolernes bedste, men man gør det modsatte. I hvert fald er det nødvendigt at tilføje flere midler til skolerne. Måske kunne man i form af specielle øremærkede beløb sørge for at den fremtidige sikring af skolernes værdier var dækket uden at det går ud over undervisningskvaliteten. Og hvor skal de penge så komme fra? Simpelt... man kan forære flere milliarder i skattelettelser i løbet af en årrække.... tag de penge og brug dem på skolerne i stedet for. På den måde er der chance for at vi kan få en bedre folkeskole og på længere sigt vil de måske ovenikøbet være i stand til at konkurrere med de private skoler. Man er nød til at styrke folkeskolen hvis ikke Danmark skal klasseopdeles yderligere. Hvis kvaliteten i folkeskolen kun forværres, og folk flygter fra dem til privatskolerne vil vi se at der fremstår et A og B hold. Hvilket også vil have en stor indflydelse på integretionen, som der jo også snakkes så maget om i disse tider.
Her på nørrebro, for eksempel, hvor der er mange invandrere eller nydanskere med andre rødder end danske, ser vi hvorledes nogen folkeskoler gør en kæmpe indsats for at tillokke danske elever. Men hvis fokeskolen får færre og færre midler vil det jo være en ulige kamp.
Jeg håber at regeringen vågner op inden det er for sent...eller kunne det simpelthen være del i en hemmelig plan? De borgerlige regeringspartier vil jo sikkert helst privatisere det hele hvis det var muligt og hvis det fortsætter på denne måde ender det med at man udliciterer hele skoleområdet. Det er etskræk scenarie men jeg er bange for at det er det vi er på vej til. Jeg har ikke den store tiltro til at den nuværende regering har et reelt ønske om at forbedre folkeskolerne, jeg tror mere de lader det fade ud stille og roligt. På den måde vil folkeskolerne til sidst være i så håbløs en situation og flugten derfra vil forøges, at det til sidst ikke engang vil være et alternativ til det private...altså vil der blive vendt helt rundt på begreberne; Istedet for at privatskolerne er et alternativ til folkeskolen vil folkeskolerne ikke engang være et værdigt alternativ til privatskolerne.

Ingen kommentarer: