fredag den 13. juli 2012

Sæddonor profiler og designerbørn

Har observeret at der bliver talt en del om sæddonorer og udvidet info osv.

Jeg synes det er gået lidt over gevind. Tænk at der er nogen der tror at man kan designe et barn ud fra de faktiske forhold for en sæddonor.

Det er fint nok at man kan vælge hår-, øjen-, hud-farve højde, og andre personlige karakteristika som man ved kan være arvelige. Men hvilken uddannelse, om vedkommende dyrker sport og alle mulige egenskaber som er kommet til ved egen kraft senere i livet, kan jeg simpelthen ikke forstå kan være aktuelt.
Hvis det stod til mig skulle man eliminere business delen. Stop private fra at etablere sæddonorbanke. Det skal være i offentligt regi og der skal være helt klare retningslinier som er lige for alle.

Hvis en barnløs ønsker en sæddonor, kan man vælge ud fra de karakteristika som i forevejen findes indenfor de sidste par generationer i ens familie. Og ikke mere.
Kan godt se fornuften i at man ønsker en der ligner på de punkter som man ved kan være arvelige. Alt andet er ligegyldigt og har ingen hold i virkeligheden.
Fordi man vælger en fra "det bedre borgerskab" som sæddonor, er der ingen som helst garanti for at barnet efterfølgende tilnærmelsesvis vil tildrage sig de egenskaber. Det er pop og blår i øjnene på naive folk.

Jeg tænker også på, at de udvidet profiler for sæddonor nævner jo intet om "de mørke sider"
Alle mennesker har både gode og dårlige sider. Det er muligt at en sæddonor er registreret som værende veluddannet, sportsudøvende, ambitiøs og med et væld af kompetencer. Men sådan en profil nævner jo intet om hvis han bliver hidsig over småting, generelt er et dumt svin, snobbet, kører bil i alkoholpåvirket tilstand, har sure tæer. mishandlede uskyldige dyr som barn osv efter hvad fantasien bringer.

Det er jo heller ikke til at vide om sæddonor, som typisk er mellem 20 og 30 år udvikler sig til at blive landsbytosse, bandemedlem, landevejsridder, nepal-hippie, narkoman, alkoholiker, hjertepatient eller i hvilken retning hans liv går. Der findes millioner af historier med folk som havde hele verden for sig og alt så ud til at blive perfekt, men endte i kaos og personlige nedture.
Hvis sæddonors gode sider skulle afspejle sig i barnet ville alle de dårlige sider jo også gøre det. Nej det holder ikke.

Ingen kommentarer: