tirsdag den 16. marts 2004

Nyt EU direktiv til beskyttelse af "intellektuel ejendomsret"


EU's ministeråd har den 11. marts vedtaget et nyt direktiv der giver direktører ret til at ransage private hjem for at afsløre ulovlig kopiering af film og musik. Ikke kun hvis det er med videresalg for øje, privat brug bliver også underlagt denne beføjelse.

Direktivet giver direktører for medieselskaber yderligere beføjelser i forsøget på at afsløre ulovlig kopiering.

* At bryde ind i private hjem og gennemføre ransagninger på ethvert tidspunkt i døgnet.

* At bede dommere om at indefryse private bankkonti uden høring.

* Igennem en paragraf om »Ret til information« at kræve at internetudbydere udleverer personlige oplysninger om deres kunder til brug for disses sagsanlæg.

Hvis dette direktiv bliver ført ud i livet vil det være en alvorlig krænkelse af privetlivets fred og kan næppe passe ind i den danske lovgivning. Det er meningen at direktivet skal omsættes til lov i EU's medlemslande inden for 1 år. Direktivet giver selskaber retten til at forfølge privatpersoner der kopiere til personlig brug, hidtil har kun været piratkopiering med kommerciel salg for øje som har været udsat for forfølgelse. En anden stor ændring i forhold til hvorledea antipiratgrupper arbejder på nuværende tidspunkt er at internetudbydere nu skal tvinges til at videregive kunders personlige oplysninger til medieselskaberne.

Jeg tror ikke jeg i denne blog behøver at nævne hvordan min holdning til det direktiv er... det kan siges på en meget primitiv og meget enkel måde: SUX!

Hvorfor medierne i Danmark stort set har forholdt sig tavs til dette direktiv vides ikke og er ikke særligt forståligt, da det vil have stor indflydelse på dansk lovgivning. Har man tænkt sig at liste det ind af bagdøren? Kan det virkelig passe at ingen synes at en så stor beslutning burde komme til debat på et folkeligt plan?

Jeg forholder mig afventende... for det kan ikke passe at det ikke skal debateres og hvad har de danske repræsentanter i EU gjort?


Kilde: modkraft.dk