søndag den 1. maj 2005

Frit netværk tilbydes

Et nyt fænomen er dukket op i det danske bymiljø. Kigger man på de tags som beklæder husmurene, vil man indimellem se bogstaverne "NW". Bogstaverne er en forkortelse for det engelske ord "network" som betyder netværk.
Fænomenet kaldes "warchalking"


På den amerikanske webside www.warchalking.us finder men denne beskrivelse af fænomenet:: "a hobo-style language for identification of free wireless LAN networking opportunities" Frit oversat betyder det "et vagabond-agtigt sprog for indikation af gratis trådløs LAN netværk muligheder"

Frit netværk tilbydes hvor denne tag ses

Ser man bogstaverne "NW" på en mur er der højst sandsynligt et frt tilgængeligt trådløst netværk, som man frit kan benytte til f.eks at surfe på internettet. Men det er ikke lovligt. At benytte andres netværk uden tilladelse er at sammenligne med hacking og det er klart ulovligt. Så det er nok ikke noget man skal forsøge sig med.

Bogstaverne er for det meste placeret på husmurene, så jo nærmere på mærket man befinder sig, desto bedre forbindelse kan man opnå. Det er personer med en ideologisk tilgangsvinkel der laver graffitierne og ideologien er; at internettet skal være frit tilgængeligt for så mange som muligt. Eller sagt meget kort "retten til fri information" For nogen er dette nærmest en overset menneskerettighed.
Se en artikel om fænomenet på Politiken



Ingen kommentarer: