tirsdag den 30. december 2003

Øre opereret igen

Idag fik jeg opereret mit øre igen (for anden gang) Og fik også bekræftet at der ikke kan stilles nogen egentlig diagnose. En underlig situation at være i.
Det hele startede med en lille hævelse i den øverste del af det ydre øre.
Det føltes mest som en bums og jeg ville trykke den ud. Da jeg trykkede kom der en lyd som lød ligesom hvis der var kommet en hel del sekret ud. Men problemet var at der intet kom ud. Det havde åbenbart bevæget sig rundt inde i øret og dermed skabte en slags væskefyldt svulst eller byld.
Jeg stak selv hul på den første gang og det var en ren befrielse at slippe for det tryk som væsken i øret havde skabt.
Jeg troede derved at nu var problemet overstået. Men jeg måtte desværre sande at tage fejl :-(
Væsken kom igen og igen...jeg gik til lægen som gav mig pnicillin.
Efter 10 dage på penicillin slap den først fra lægens side påskrevede mængde, jeg ringede til lægen for at få forlænget recepten, men lægen mente at jeg istedet burde søge en ørespecialist. I mellemtiden havde jeg været til endnu en undersøgelse hos lægen hvor han forsøgte at stikke hul i øret uden større held. Efter 2 forsøg måtte han give op. Da jeg kom hjem efter mit lægebesøg måtte jeg endnu en gang selv gøre det for at slippe af med det ubehagelige pres som væsken i øret gav.
Da jeg kom til øre-specialisten kiggede hun på mit øre i ca 5 sekunder og jeg blev sendt på rigshospitalet. På rigshospitalet blev jeg indlagt med det samme og opereret. Jeg fik fordoblet mængden af den daglige penicillin og jeg blev derefter udskrevet.
Siden da har jeg gået på hospitalet nærved hver dag for at få det tjekket og for at få skiftet forbindingen.
Fra d. 18 til idag (eller igår faktisk) d.29.12 har jeg konstant haft dræn og det meste af tiden kompresforbinding. Men liige meget har det hjulpet.
Den "pita-brød-effekt" mit øre har fået ville ikke vokse sammen igen. Konstant ansamles væsken i øret og det får ikke mulighed for at vokse sammen.
Derfor valgte man så idag at lave endnu et snit i øret.
Det første snit jeg fik blev lavet i toppen af bruskkanten i den øverste del af øret og lægerne mener at væsken derfor ikke kan trænge ud og at det også er årsagen til at såret fortsat vokser til. Så denne gang lavede de et snit i den nederste del af hævelsen som befinder sig umiddelbart over øreindgangen.
Jeg belv bedøvet og havde derfor ingen smerter ved selve operationen, men da bedøvelsen fortog sig begyndte smerterne og jeg måtte tage meget stærke smertestillende piller for overhovedet at holde ud at være til stede.

Hvordan øret nu tér sig og om det nogensinde bliver normalt at se på er på nuværende tidspunkt umuligt at sige. Det hele startede d. 4. december og idag skriver vi d. 30. Spørgsmålet er om det kan fortsætte i lige så lang tid som det har varet indtil nu eller om det nu pga af det nye snit er i stand til at hele.
Jeg håber det bedste, for at gå på penicillinkur i en hel måned er hamrende usundt for maven og at skulle have en stor forbinding rundt om hovedet (læs turban) er det ret så meget uudholdeligt. Ind imellem føles det som det rene tortur. Men alternativet kan måske blive at en infektion får fat i brusken i øret hvilket vil ætse den og jeg vil få hvad man i gamle dage kaldte et blomkålsøre.

Der skal nok komme mere om mit øre i den nærmeste fremtid da jeg har i sinde at klage til patientklagenævnet pga af fejlbehandling fra min læges side. Og hvis jeg ender med at få varige men vil jeg ligeledes forsøge at lægge sag an mod lægen i håb om en erstatning der måske kan være et plaster på det åbne sår og måske dække udgifter til en eventuel plastisk operation.
Men mere om det på et andet tidspunkt for nu er klokken lort og jeg bliver vist meget snart nød til at prøve om jeg på trods af smerterne i mit øre er i stand til at falde i søvn.

Slut herfra for nu!