onsdag den 25. april 2012

Morgen TV værter kammer over

Jeg troede det var en dyd for journalister at være objektive og det er det sikkert også for de flestes vedkommende. Men hvad med TV værter på f.eks TV2's Go'morgen Danmark. De er nok ikke journalistuddannede, men de bruger immervæk oceaner af tid på journalistiske værktøjer, som at interviewe programmets gæster.

Igår kammede det fuldstændigt over for de to morgenværter Morten Resen og Lisbeth Østergaard. Det var kommet frem at fodbold landsholdets spillere ikke måtte bruge Twitter og Facebook. Jeg har desværre ikke kunne finde klippet på Youtube, men de to morgenværter brugte jeg-ved-ikke-hvor-lang-tid på at nærmest hidse sig op over nyheden.
De fremkom blandt andet med en række tweets der før er blevet udsendt fra landsholdsspillere, hvor Morten Resen skulle sige en eksplosions-agtig lyd hver gang Lisbeth Østergaard læste dem op. Derefter sad han og slog sig til panden en masse gange. De var sygeligt besat af at have en mening.Ja det var lige før de hidsede sig op.

Jeg kan forstå hvis man som Natholdet laver grin med ting eller sætter det op som et spørgsmål om hvorvidt det er ok eller ej. Men at have så stærk en mening og kamme så meget over på landsdækkende TV er ikke bare til grin men grænser til pinlighed. Specielt når man er sygeligt besat af at brokke sig over et eller andet som på sin vis er ligegyldigt og som viser sig slet ikke at være en nyhed, eftersom de regler der er, hele tiden har været der.

Det spørgsmål der dukker op hos mig, er om det ikke virker upassende at et par  morgenværter får lov til at advokere for noget der er deres egen personlige holdning.
Personligt er der ikke noget der rager mig mindre end hvilke personlige holdninger de har. Og tænker på om der ikke er mange der synes det var spild af morgen tv tid. Hvis de har en personlig mening om ting og sager burde de bruge deres egen Twitter, Facebook, blog eller hvad de nu har af muligheder istedet for at spilde en million menneskers tid på at kamme over.

...dem om det, bare nogle tanker.


Ingen kommentarer: